Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Tidningen the Trader rankade 2005 världens genom tiderna bästa traders. Första platsen gick till Paul Tudor Jones. Trea på samma lista kom George Soros.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Företrädesemission - 2016-04-08

Oncology Venture föreslår en företrädesemission på 20,7 MSEK för att utveckla nyligen inlicensierade bröstcancerbehandlingen LiPlaCis. Beskedet kommer knappast oväntat och villkoren förefaller rimliga i ett första intryck, och vi avser återkomma med en utförligare kommentar. 

 

För en dryg månad sedan meddelade Oncology Venture att man inlicensierar LiPlaCis och bolaget vill nu ta in pengar från aktieägarna för att finansiera vidare utveckling av behandlingen som för närvarande befinner sig i slutskedet av fas I-studier. 

 

Nyemissionbeskedet är väntat enligt Smallcap och en nödvändighet för att hålla önskvärt tempot i synnerhet när projektportföljen expanderar. Om något är omfattningen snarast mindre än vad vi hade väntat oss. Vi behöver mer tid för att sätta oss in i och bedöma LiPlaCis-projektet i sig men dagens nyhet förändrar inte vår åsikt att aktien är lågt värderad. Teckningsförbindelser om 64 % av emissionen finns på plats vilket är en positiv signal. 


Tidigare kommentarer
LiPlaCis avancerar 2016-06-02
LiPlaCis i fokus 2016-05-16
Företrädesemission 2016-04-08
Rapport 4 kv. 2015 2016-02-22