Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Om S&P500 stänger på plus för januari månad så indikerar det en positiv utveckling för helåret, och vice versa. Barometern har visat sig stämma i ca 90% av fallen sedan 1950. Ett notabelt undantag var 2009.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv. 2015 - 2016-02-22

Oncology Venture inlicensierar LiPlaCis, ett cancerläkemedel som för närvarande utvärderas i en fas I-studie, från danska Liplasome. Samarbetet baseras på intäktsdelning och ingen betalning utgår.

 

Det finns stora beröringspunkter mellan Liplasome, Oncology Venture och Medical Prognosis Institute (MPI) . Även för LiPlaCis används MPIs DRP-teknik s för att screena efter lämpliga patienter. Det finns också gemensamma nämnare på ägarsidan och sammantaget är samarbetet inte helt oväntat. Villkoren uppges inte närmare än att det rör sig om en intäktsfördelning och det försvårar att räkna på vad detta innebär för Oncology Ventures del.

 

LiPlaCis är en omformulering av den aktiva substansen Cisplatin som i sin tur är ett cytostatika som exempelvis används vid behandling av lungcancer, testikelcancer och äggstockscancer. Cipslatin används normalt sett inte i bröstcancerbehandlingar men utvärderas i kliniska försök på patienter med trippelnegativ bröstcancer (TNBC), dvs. patienter som inte svarar på vare sig hormonterapi eller HER-2-hämmare. I synnerhet de TNBC-patienter vars tumörer bär på en särskild mutation, s.k. BRCA1, bedöms potentiellt vara mottagliga för behandling med cisplatin. Om även LiPlaCis har denna mutation som prediktor faller substansen väl in under OVs strategi att fokusera på att behandla väldefinierade subpopulationer. LiPlaCis bygger på en lipidbaserad beredningsform av Cisplatin med syfte att mer effektivt bekämpa tumören.

 

Oncology Venture antyder nu också att APO010, där förstahandsindikationen tidigare uppgetts  vara Multipelt Myelom, även är en kandidat för behandling av TNBC-patienter. Bolaget upprepar att kliniska studier för såväl Irofulven som APO010 ska kunna påbörjas redan under andra eller tredje kvartalet. Den ambitiösa tidsplanen bådar gott för aktieägarna även om det nog förutsätter ett viss flyt och att inga problem tillstöter och planerna ryms heller inte riktigt inom bolagets finansiella ramar i dagläget som Smallcap bedömer saken.

 

Smallcap anser dock sammantaget att tillskottet av LiPlaCis höjer potential och i Oncology Venture och avser att återkomma med en mer utförlig bedömning inom kort.  


Tidigare kommentarer
LiPlaCis avancerar 2016-06-02
LiPlaCis i fokus 2016-05-16
Företrädesemission 2016-04-08
Rapport 4 kv. 2015 2016-02-22

Dela med dig
Fakta Oncology Venture
NoteringAktieTorget
Ticker / kodOV
Antal aktier7,23 miljoner
VDPeter Buhl Jensen
StyrelseordförandeDuncan Moore
Största ägareBuhl Krone Holding (15 %)
http://www.handinhand.nu/