Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
det finns över 150 värdepapper listade på AktieTorget
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Erhåller oväntat patent - 2016-06-08

I regel är erhållna patent något som vi knappt kommenterar när bolagen vi bevakar skickar ut en pressrelease då det ofta är en formalitet som inte bör påverka börskursen. I detta fallet rör det sig dock om en ytterst intressant utveckling då det, som vi tidigare rapporterat, finns en annan aktör som har ett konkurrerande patent inom området. I ett första steg har bolaget fått patent för den mindre indikationen akut lymfatisk leukemi (ALL), men Cantargia har lämnat in en avdelad ansökan för att kunna inrikta sig även mot de andra formerna av blodcancer.

 

Antalet nya fall i USA för ALL ligger runt  USA 6-7000 och det är sålunda en liten indikation där 80 % av barnen som drabbas överlever men dödligheten stiger med stigande ålder. Trots få drabbade har Smallcap sett uppgifter att marknaden kan vara värd runt 1000 MUSD vilket naturligtvis måste ses som betydande för ett bolag som Cantargia.

 

Smallcap har inte räknat med patent i USA men har tidigare beskrivit att ett uteblivet patent inte alls behöver betyda utebliven försäljning utan snarare att Cantargia utan patent skulle behöva dela med sig av royalties till den som har patentet samtidigt som de själva skulle sitta på rättigheterna till sin antikropp och den data som ligger bakom. Oavsett blir det intressant att se hur resten av processen spelar ut eftersom det avdelade ansökan tyder på att bolaget stött på patrull när det gäller det bredare patentet, men kanske kan lyckas bryta ut fler indikationer.


Tidigare kommentarer