Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Börsen har sedan 1900 avkastat i genomsnitt 11 % nominellt per år, men väldigt få år är avkastningen runt 11 % - spridningen i utfallen är m a o stor.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport kv. 2015 - 2016-03-07

Cantargias rapport var en odramatisk historia som visar upp kostnader i linje med förväntningarna och sålunda även en kassa med förväntad storlek om ca 25 MSEK. Smallcap räknar med att bolaget under våren kommer att få ytterligare påfyllning av kassan till följd av lösen av optioner som är ordentligt ”in the money”. Dock finns en del optionsinnehavare som inte verkar ha för avsikt att teckna sina optioner vilket har lett till ett stundtals stort glapp mellan att köpa aktien via option och direkt över marknaden då dessa säljer ut. Detta är en vanligt fenomen och vi räknar också med att optionslösen kommer att ha positiv inverkan på kursen eftersom möjligheten till arbitrage då försvinner.

Under 2016 kommer Cantargia att starta studier för indikationerna icke småcellig lungcancer samt pankreascancer något kommer att sätta mer fokus på bolagets potential som i jämförelse med andra aktörer inom området är lågt prissatt.

En annan sak som kan vara en eventuell trigger för börskursen är att Xbiotech som vi tidigare berättat om och som jobbar mot signalsubstansen IL1-alfa meddelar att de fått OK på att lämna in ansökan om marknadsgodkännande från den europeiska myndigheten EMA. Eftersom IL1-alfa bara är en av tre signalsubstanser som Cantargia har för avsikt att blockera med sin substans är denna milsten för Xbiotech intressant för Cantargia och bolagets aktieägare.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Cantargia
NoteringFirst North
Ticker / kodCANTA
Antal aktier13,5 miljoner
VDGöran Forsberg
StyrelseordförandeSven Andréasson
Största ägareLU Bioscience AB (30 %)
http://www.handinhand.nu/