Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt rådande finansteoretiska paradigm är börsen informationseffektiv. Det innebär bl a att det inte är möjligt att generera riskjusterad avkastning m h a teknisk eller fundamental analys.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Cantargias behandlingsväg validerad i oberoende klinisk studie - 2015-12-16

Det amerikanska bolaget Xbiotech har slutfört en fas III-studie i Europa på kolorektalcancerpatienter och avser nu gå vidare med att söka tillstånd för att få sälja sin substans Xilonix i Europa.

Vad som är intressant i sammanhanget är att Xbiotech arbetar mot IL-1-alfa som alltså är en av tre signalsubstanser som Cantargia avser stoppa genom blockering av IL1RAP.

Xbiotech har tidigare rapporterat problem med studien och det var ett tag oklart om de skulle få tillräckligt med data för att kunna slutföra den. Studien har delvis använt sig av något okonventionella, livskvalitetsrelaterade, målsättningar vilket gör de förvisso positiva resultaten svårtolkade enligt Smallcaps bedömning. Vi vill ändå påstå att de ger stöd åt bedömningen att CAN04 har stor potential och det i synnerhet som Cantargias kandidat har fler verkningsmekanismer än Xilonix.

 

Vidare meddelar X-Biotech att de under Q2 2016 kommer att inleda en fas II-studie med 75 personer som fokuserar på en kombinationsbehandling då man i en tidigare studie med Xilonix i NSCLC-patienter sett bra resultat hos de som tidigare behandlats med anti-EGFR medicinen Tarceva. Denna patientgrupp (n10) uppvisade betydligt bättre resultat än gruppen utan Tarceva med en överlevnad på 9,4 månader jämfört med 4,8 för gruppen som inte tidigare erhållit Tarceva (n6). Det låga antalet patienter gör naturligtvis att det finns anledning till försiktighet men det är trots allt något som borde höja intresset för behandlingsvägen.

 

Även om dessa nyheter inte är något som direkt påverkar vår värdering så är det något som vi tror minskar den upplevda risken i Cantargia och vi tror ännu inte att nyheten nått ut till aktieägarna i Cantargia.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Cantargia
NoteringFirst North
Ticker / kodCANTA
Antal aktier13,5 miljoner
VDGöran Forsberg
StyrelseordförandeSven Andréasson
Största ägareLU Bioscience AB (30 %)
http://www.handinhand.nu/