Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Tidningen the Trader rankade 2005 världens genom tiderna bästa traders. Första platsen gick till Paul Tudor Jones. Trea på samma lista kom George Soros.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 3 kv. 2015 - 2015-12-01

Follicum redovisar en låg kassaförbränning för det tredje kvartalet och därefter har emission via teckningsoptioner gett ett tillskott. Fokus den närmaste tiden ligger på förberedelser inför och förväntad start av kliniska studier.

 

Kostnaderna för projektutvecklingen sjönk den gångna perioden jämfört med föregående kvartal och var lägre än vi hade förväntat oss. Takten lär dock av naturliga skäl att öka framöver när förberedelserna för och arbetet med kliniska prövningar för kandidaten FOL-005 intensifieras.

 

En del av FOL-005s prekliniska data har nyligen presenterats med en poster och muntlig presentation på hårforskningskongressen HAIR i Miami av de forskare i Münster och i Israel som bolaget har samarbetat med. Enligt ett abstract från kongressen rör det sig om de observationer av hårväxthämmande effekt efter behandling med FOL-005 som gjorts in vitro och på mänsklig hud som transplanterats på möss och som bolaget rapporterat om i tidigare pressreleaser. Avsikten är att resultaten ska ligga till grund för en vetenskaplig artikel vilket är skälet till att Follicum väljer att i det här läget inte publicera själva postern.

 

Det fanns 11,2 MSEK i kassan vid periodens utgång. Teckningsoptionerna som löpte ut 17 november utnyttjades i princip fullt ut och tillförde därmed ca 6,6 MSEK efter omkostnader. Antalet aktier ökar till 10 miljoner. Vår beräkning av riskjusterat motiverat värde har redan sedan tidigare tagit hänsyn till denna utspädning och detta är således oförändrat på 12 SEK per aktie, beräknat vid tidpunkt för start av kliniska studier. Om inget oförutsett inträffar bör det tyska läkemedelsverket kunna ge klartecken inom kort och vi ser därmed goda förutsättningar för kursstödjande information den närmaste tiden. 


Tidigare kommentarer