Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
den amerikanska aktiemarknaden sedan 1990 utvecklas bättre dagarna innan och under nymåne, än dagarna innan och under fullmåne. Skillnaden i avkastning är signifikant.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Huvudägare och insiders tecknar - 2015-11-03

Follicum meddelar att insiders i form av VD och ordförande, liksom de största ägarna LU Bio och Sunstone, tecknar fullt ut i den pågående emissionen via teckningsoptioner. Därmed har hittills 38 % av volymen utnyttjats, enligt bolaget.  Optionerna löper t o m den 17 november.

 

Vi hade som vi beskrev i analysen från oktober 2015 förväntat oss att storägarna skulle utnyttja sina optioner och de förutsättningarna försämrades knappast av att lösenpriset fastställdes till en attraktiv nivå. Beskedet är alltså knappast någon överraskning men inte desto mindre en positiv bekräftande signal. Bolaget menar att vid fullt utnyttjande kommer emissionslikviden samt befintlig kassa räcka för ”att projektet kan tas genom hela den planerade utvecklingen fram till att arbete med utlicensiering alternativt försäljning kan påbörjas”. Smallcap har som vi tidigare beskrivit en något mer försiktig syn på tidplanen för den kliniska studiens genomförande än ledningens målsättning, i avvaktan på mer detaljer om studiens upplägg. Pengarna kan dock förmodligen åtminstone räcka för att kandidaten FOL-005, om studien blir framgångsrik, ska hinna nå ett antal viktiga och potentiellt värdehöjande delmål, som säkerhet och tolererbarhet i människa.

 

Sammanfattningsvis är dagens besked ett tecken på att finansieringen via teckningsoptioner löper enligt plan. Det finns fler tillfällen till kursdrivande information den närmaste tiden, exempelvis presentation av prekliniska resultat vid en stor hårforskningskongress i Miami 18-21 november. 


Tidigare kommentarer