Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
”How to make money in stocks” enligt flera källor är den mest sålda boken om placeringar genom tiderna.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Får godkännande att starta klinisk studie på Tesomet - 2016-03-15

Saniona meddelar att tyska myndigheter har godkänt start av fas IIa-studier för behandling med Tesomet, bolagets flaggskeppsprojekt.  Smallcap ser detta som en märkeshändelse som bör dra ytterligare uppmärksamhet till såväl bolagets högintressanta projektportfölj som aktien som vi betraktar som fortsatt attraktivt värderad.

 

Studien utförs på patienter med typ 2-diabetes och omfattar totalt 60 patienter inklusive en kontrollarm med en grupp som behandlas med placebo.  Rekryteringen väntas kunna påbörjas i april i år och patienterna kommer att behandlas under totalt 12 veckor.  Det primära syftet är att undersöka effekt på hjärtfrekvens, och sekundära endpoints i studien är minskad blodglukosnivå, kroppsvikt och leverfett.

 

Vår analys från i somras bar titeln ”Mot en högre division” och Saniona tar nu klivet in på plan för en mycket betydelsefull klinisk prövning som det finns god anledning att känna tillförsikt inför. Detta inte minst givet observationer från tidigare kliniska studier vad gäller viktminskning men även indikation på blodglukospåverkan.  Saniona ser också ut att hålla tidigare angiven tidsplan för projektet. Aktien har rört sig tydligt uppåt den senaste veckan men vi ser fortsatt stor kurspotential då uppgången skett från en låg nivå.  Med anledning av att Tesomet går in i fas IIa-studie höjer vi motiverat värde till 66,6 SEK per aktie (från 62). 


Tidigare kommentarer