Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
En ”Black Swan” är en högst osannolik händelse, som trots allt inte kan uteslutas.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Ataxionsamarbete förlängs - 2015-10-07

Saniona meddelar att samarbetet med amerikanska Ataxion förlängs på en löpande tremånadersperiod. Nyheten är ett positivt om än inte överraskande besked vad avser de externa samarbetena som gjuter olja på de vågor av, i våra ögon överdriven, oro som det nyligen avslutade avtalet med Pfizer rörde upp.

 

Saniona uppger att Ataxionsamarbetet inom Ataxi ger ca 0,8 MUSD i ”fee for service”-ersättningar årligen. Dessa intäkter är förstås välkomna, men mycket mer betydelsefullt på lång sikt är delägandet i, och potentiella framtida ersättningar från, Ataxion. En förlängning av samarbetet är rimligen ett tecken på framåtskridande. Det får stöd av att Saniona dessutom i pressreleasen uppger att samarbetet som har som mål att välja ut en läkemedelskandidat följer planen och att det ska förlängas löpande i tre månader tills en kandidat är utvald.

 

Ataxion delägs förutom av Saniona (14 %) även av Atlas Venture och Biogen. Ägarskapet gör att Ataxionsamarbetet skiljer sig från de tidigare samarbetena med Janssen och Pfizer. Allt annat lika ser vi positivt på att det finns en venture capital-firma (Atlas) med i partnerskapet med ett tydligt ”skin in the game” (för att låna ett uttryck på modet). Biogen har en option att ta över projektet efter fas I och det erbjuder en möjlig exit i en inte alltför avlägsen framtid. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Saniona
NoteringFirst North
Ticker / kodSANION
Antal aktier20,8 milj.
VDJörgen Drejer
StyrelseordförandeClaus Braestrup
Största ägareDrejer 13,4 %, Feldthus 10,5 %
http://www.handinhand.nu/