Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Det bästa årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1915 och uppgick till 81,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Saniona – Första patient i fas II-samarbete - 2016-06-13

Saniona meddelar att partnern TRC/University of Pennsylvania har rekryterat första patient till en fas II-studie med NS2359. Det understryker att Saniona förutom stor bredd också har spets i sin forskningsportfölj.

 

Som tidigare meddelats har FDA givit klartecken för en fas II-studie med NS2359 och viss finansiering via anslag har erhållits för att initiera studien som nu alltså rullar igång. Det främsta syftet är att undersöka om NS2359 leder till avhållsamhet från kokain.

Behandlingen pågår under åtta veckor och ska omfatta 80 patienter inklusive en kontrollarm som får placebo.

 

Det finns i dagsläget ingen godkänd läkemedelsbehandling mot kokainberoende och det försvårar en bedömning av marknadspotentialen. Saniona själva har dock redovisat en skattning på 1,6 miljarder USD enbart i USA, dvs. något lägre än för behandling av opioidberoende. I och med att Saniona inte behöver finansiera studien själva är avvägningen mellan potential och risk extremt fördelaktig för aktieägarna.

 

Besked om studiestart påverkar inte vårt riskjusterade motiverade värde då vi redan tidigare har betraktat NS2359 som ett fas II-projekt.  Det är dock ett välkommet besked att studien nu kommit igång. Vi anser att det faktum att Saniona nu har två aktiva projekt i fas II understryker att värderingen fortfarande är attraktiv. 

 


Tidigare kommentarer