Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Den sämsta årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1931 och uppgick till -52,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Mot en högre division - 2015-06-23
Ladda ner här

Det finns forskning för 2000 MSEK nedplöjt i de preparat som Saniona äger och läkemedelskandidater validerade av big pharma. Väldigt få bolag värderade till under 400 MSEK kan mäta sig med detta. Lägg därtill att flera av läkemedelskandidaterna har blockbusterkapacitet så inser man att bolaget förtjänar mer uppmärksamhet än vad det hittills fått.

Saniona bildades 2011 för att köpa ut den del av verksamheten i Neurosearch som var fokuserad på jonkanaler. Med köpet kom ett par samarbeten och 2013 tecknades ett avtal för bolagets verksamhet inom ataxi. Bolaget har beslutat sig för att ta sin kandidat AN363 in i klinik i egen regi. Målsättningen är att ta fram ett preparat inom neuropatisk smärta och prekliniska försök har visat upp imponerande resultat, väl i linje med de idag använda preparaten för smärtlindring dessutom i en del fall med gynnsammare biverkansprofil. Vägen är lång att vandra men det har gjorts affärer på mångmiljardbelopp redan i fas II för liknande preparat så det råder inget tvivel rörande potentialen.

Bolagets preparat Tesofensine kommer att ompositioneras för indikationen diabetes men vi tror att det finns en chans att fetma kan bli aktuellt igen efter den mindre fas II-studie som Saniona planerar. Även här kommer det att röra sig om stora pengar om bolaget når en lansering. Det finns ytterligare två preparat i bolagets pipeline som antingen är i klinisk fas eller vars nästa steg är att testas i människa. Bolaget söker aktivt partners för dessa preparat och utesluter inte avtal under året. Saniona räknar dessutom med att plocka upp ytterligare en substans bland sina egna tillgångar för intern utveckling.

Övriga preparat ligger i något tidigare fas men bolaget har sagt att de räknar med att ytterligare något preparat av partnerprojekten tar sig till klinik inom 12-18 månader.

Vi anser att ett motiverat riskjusterat värde redan idag ligger väsentligt över aktiekurs, vi beräknar ca 70 SEK per aktie. Temperaturen kommer att skruvas upp rejält i slutet på året när Saniona inleder kliniska studier för AN363 och eftersom verkan på smärta kommer att testas kommer resultat från friska frivilliga at kunna presenteras under andra halvåret 2016. Vi räknar med att bolaget då kommer att vara noterat på OMX Small Cap och ha attraherat en helt annan ägarskara. Den höga aktiviteten i bolaget borgar för en rad triggers under det kommande året och Smallcap anser det sannolikt att ökad kunskap om bolaget också kommer att leda till att fler vill äga aktier i bolaget.

 


Tidigare analyser