Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
den amerikanska aktiemarknaden sedan 1990 utvecklas bättre dagarna innan och under nymåne, än dagarna innan och under fullmåne. Skillnaden i avkastning är signifikant.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Nyemission övertecknad - 2016-05-03

Gabather meddelar att bolagets företrädesemission blev övertecknad och att kassan fylls på med knappt 28 MSEK efter omkostnader. Emissionsresultatet indikerar förtroende för bolaget och nedräkningen inför fas I kan nu förhoppningsvis börja.

 

Efter genomförd nyemission är planen att kassan ska räcka i två år medan läkemedelskandidaten GT-002 tas igenom den kliniska fas I-studien. Inga garantiåtaganden kommer att behöva utnyttjas vilket minskar risken för ett överhäng av nytryckta aktier. En viktig anledning till det stora intresset för emissionen var antagligen det positiva beskedet från den inledande prekliniska toxstudien att ingen toxicitet har observerats hittills. 

 

Med ett börsvärde på ca 200 MSEK för ett bolag alltjämt i preklinisk fas finns det en del förväntningar inbakade i aktiekursen, men vi ser ändå bra potential för ytterligare uppvärdering om och när bolaget går in i klinik i slutet av detta år eller i början av 2017. Detta mot bakgrund av satsningen på stora terapiområden som representerar betydande kommersiella marknader och då det finns intressanta prekliniska resultat för GT-002 i ryggen.  Vi beräknar som tidigare ett motiverat riskjusterat värde på 19,4 SEK per aktie vid start av fas I. 


Tidigare kommentarer