Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Det bästa årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1915 och uppgick till 81,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 3 kv. 2015 - 2015-10-26

Gabather rapporterar att de funnit att nya elektrofysiska tester och in vitro-studier av substansen Gabaa-002 utförda av underleverantörer ger stöd åt tesen om en selektiv verkningsmekanism. Det talar mot t ex sedativa biverkningar som kännetecknar exempelvis bensodiazepiner. Vi tolkar resultaten som en bekräftelse av vad som tidigare rapporterats vad gäller biverkningar från in vivo studier och som därför positiva om än knappast överraskande. Den australiensiska samarbetspartnern UNSW fortsätter tester för att definiera verkningsmekanismen för Gabaa-002 som verkar skilja sig från flertalet GABAA-receptormodulatorer.

 

Inledande toxstudier för gabaa-002 förväntas kunna påbörjas under innevarande kvartal. Fördjupade toxstudier ska sedan ta vid under första halvåret 2016 och om dessa avlöper framgångsrikt kan en ansökan om kliniska studier inlämnas under andra halvåret.

 

Gabather släpper också sin rapport för tredje kvartalet. Perioden har varit ganska lågintensiv och kostnaderna har därför varit begränsade i linje med våra förväntningar och kassaflödet uppgick till -2,7 MSEK det gångna kvartalet. Likvida medel vid kvartalsskiftet uppgick till knappt 12 MSEK. Planen är att dessa ska räcka fram till start av kliniska studier om ca ett år. Gabather har vidare nyligen meddelats att patent för bolagets Quinazolinderivat kommer att beviljas på de stora marknaderna i Europa. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Gabather
NoteringAktietorget
Ticker / kodGABA
Antal aktier11,8 milj
VDBert Junno
StyrelseordförandeSven Mahtisen
Största ägareForskarpatent i Syd ca 20 %
http://www.handinhand.nu/