Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Priset på en tulpanlök gick från 60 gulden till 10 cent inom loppet av ett par månader under tulpanlökskrisen på 1630-talet.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 1 kv. 2016 - 2016-05-24

I skuggan av en framgångsrik nyemission och positiva delresultat i pågående prekliniska toxstudier lämnar Gabather en delårsrapport som visar på fortsatt låg kassaförbränning.

 

Rörelseresultatet sjönk bara en smula från -1,2 MSEK till -1,6 MSEK jämfört med samma period föregående år. Kostnaderna ligger således på en kontrollerad nivå även om det ska observeras att Gabather aktiverar utvecklingskostnader. Totalt låg kassaflödet på -2,1 MSEK vilket dock även det måste anses återhållsamt och återspeglar en mycket slimmad organisation. Rimligtvis kommer kostnader och investeringar att öka framöver, men den nyligen genomförda nyemissionen ger en bra grund inför kommande kliniska studier.

 

Risken är hög som i alla forskningsbolag men under förutsättning att inga allvarliga problem eller förseningar uppstår i det återstående prekliniska arbetet bör förväntningar inför start av fas I-studien ge ett stöd åt kursen. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Gabather
NoteringAktietorget
Ticker / kodGABA
Antal aktier11,8 milj
VDBert Junno
StyrelseordförandeSven Mahtisen
Största ägareForskarpatent i Syd ca 20 %
http://www.handinhand.nu/