Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Det bästa årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1915 och uppgick till 81,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Läkemedelskandidat framtagen - 2016-03-28

A1M Pharma meddelar att man utvecklat en läkemedelskandidat kallad RMC-035 som utgör en modifierad version av naturligt A1M. Utvecklingen av RMC-035 kan förklara varför det varit relativt tyst om den prekliniska utvecklingen då bolaget sannolikt av konkurrensskäl inte velat avslöja för mycket. Vi hoppas på att nedräkningen mot kliniska studier nu kan börja på allvar, men mer pengar lär samtidigt behövas inom kort.

 

Till skillnad från de substanser forskarna tidigare arbetat med, naturligt a1m och rekombinant a1m, så bedömer ledningen att RMC-035 är patenterbar. Det är så klart ett viktigt framsteg att en läkemedelskandidat tagit fram. Förutom att det innebär ett steg närmare kliniska prövningar möjliggör en patenterbar substans ett potentiellt utökat immaterialrättsligt skydd som komplement till metodpatent. Även den nya substansen omfattas enligt bolaget av tidigare beviljad särläkemedelsstatus avseende EU.

 

Beskedet förändrar i sig inte våra beräkningar av motiverat värde då vi sedan tidigare redan räknat med att bolaget skulle ta fram en läkemedelskandidat.  Det är även i övrigt lite svårt att bedöma nyheten då vår kunskap om RMC-035 än så länge är begränsad men mer information väntas inom kort enligt bolaget. Sannolikt kan aktieägarna förvänta sig att en kapitalisering sker i nära anknytning till detta enligt vår bedömning.

 

Bolaget är efter tidsplan och anledningen till detta har tidigare varit dåligt kommunicerad. Detta i kombination med att det förmodligen har varit ganska uppenbart för många investerare att ett kapitalbehov finns har sannolikt bidragit till att pressa kursen till en historiskt låg nivå.  När korten läggs på bordet finns det i gengäld goda chanser att ett besked om framtiden skulle kunna tas emot positivt. Dels därför att aktien är nedtryckt men också för att osäkerheten skulle skingras.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta A1M Pharma
NoteringAktietorget
Ticker / kodA1M
Antal aktier37,8 miljoner
VDTomas Eriksson
StyrelseordförandeGregory Batcheller
Största ägareBaulos Capital 30 %
Hemsidawww.a1m.se
http://www.handinhand.nu/