Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Tidningen the Trader rankade 2005 världens genom tiderna bästa traders. Första platsen gick till Paul Tudor Jones. Trea på samma lista kom George Soros.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv. 2015 - 2016-02-19

Höjdpunkter under den gånga perioden och under inledningen av 2016 rör en på det stora hela framgångsrik emission via teckningsoptioner och besked om att metodpatent för A1M i Europa kommer att beviljas.

 

A1M Pharmas kostnader ökar vilket i sig inte är förvånande då bolaget arbetar sig närmare klinisk fas. Det vore dock samtidigt önskvärt med tydligare bevis på framsteg i den prekliniska utvecklingen givet de förhållandevis stora satsningar som görs och tidigare har gjorts. Vi tror att det är nyckeln till att vända den svaga kurstrenden på sistone, som innebär att aktien nu handlas under senaste emissionskurs. Bolaget hade 18 MSEK i kassan vid årsskiftet vilket med nuvarande burnrate täcker första halvåret 2016 och det understryker behovet av att få upp tempot den närmaste tiden.  

 

Med detta sagt finns det positiva signaler och nyligen genomfördes ett möte med Läkemedelsverket avseende bolagets planer för prekliniska och kliniska säkerhetsstudier och som VD betecknar som framgångsrikt. Med tanke på den låga risken i att använda ett protein som finns i alla ryggradsdjur bedömer vi inte de prekliniska toxstudierna som någon särskild utmaning varför aktieägarna nu torde börja skönja en ansökan om studier i människa. Ett möjligt partnerskap inom diagnostik kan också bli en potentiell trigger under året. 


Tidigare kommentarer