Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Månadsskifteseffekten är ett fenomen som dokumenterats i flera studier (åtminstone på S&P500) och som innebär att aktier återkommande förefaller ha bättre avkastning under den sista dagen och de fyra första dagarna i månaden jämfört med andra perioder.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Nyemission - 2015-03-13

A1M Pharma gör en företrädesemission efter att under en tid ha signalerat ett finansieringsbehov och syftet är främst att finansiera GMP-produktion av substansen A1M001 och andra förberedelser inför kliniska studier på människa. Större delen av emissionen backas upp via teckningsförbindelser och garantier och utspädningen blir begränsad. Finansieringen lär ta bort en hel del osäkerhet och emissionen görs till en attraktiv värdering.

 

Kapitaliseringen utformas som en untiemission där 11 gamla aktier ger rätt att teckna 2 nya till kurs 5,5 SEK. Med varje unit medföljer en teckningsoption med strike 6 SEK och med löptid till november 2015. Emissionen ger 29 MSEK samt ytterligare 15,8 MSEK om teckningsoptionerna utnyttjas fullt ut.

 

A1M Pharma utnyttjar i våra ögon det goda marknadsläget på ett bra sätt och utspädningseffekten blir relativt låg på 15 – 22 % (beroende på utnyttjandegrad i teckningsoptionsprogrammet), något som aktieägarna borde vara nöjda med. Den stora posten i budgeten det kommande året är att med en partner etablera GMP-produktion och innan detta optimera framställningen av A1M001 . Bolaget siktar även på andra viktiga milstolpar som prekliniskt ”proof of concept” för havandeskapsförgiftning i en experimentell djurmodell och prekiniska toxstudier.

 

A1M Pharmas aktie har utvecklats starkt i år och med ett marknadsvärde på omkring 200 MSEK värderas bolaget relativt högt jämfört med andra bolag i preklinisk fas. Med detta sagt ger dock emissionslikviden bolaget möjlighet att ”växa in i kostymen” och rabatten i emissionen på ca 40 % gör det attraktivt att teckna i våra ögon.  I pressreleasen flaggar A1M Pharma för att en utlicensiering för diagnostik för havandeskapsförgiftning kan ske inom kort (tidplanen anger 2 kv. 2015) även om detta så klart är beroende av utfallet i förhandlingar. En utlicensiering kan ge ytterligare validering åt bolagets utveckling och kanske även ett tillskott up-front även om vi inte här räknar med några större summor.


Tidigare kommentarer