Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt CAPM är det bara en tillgångs risk, mätt som beta, som påverkar dess förväntade avkastning
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv. 2014 - 2015-02-19

Rapporten sammanfattar ett fjolår som bjöd på viktiga framsteg i valideringen av A1M i första hand som potentiell behandling av havandeskapsförgiftning. Höjdpunkten var förstås beviljandet av särläkemedelsstatus i Europa, men även patentbeviljanden i t ex USA och Japan och flera publicerade forskningsartikel är viktiga exempel.

 

I år går bolaget in i en viktig fas med förberedelser inför kliniska studier på människa som troligt fokus. Finansiellt fortsätter A1M Pharma ligga på en underliggande burn-rate på ca 4-5 MSEK per kvartal och det lär knappast minska framöver med tanke på stundande uppgifter. Med drygt 4 MSEK i kassan vid årsskiftet är ett finansieringsbehov nära förestående och det har bolaget flaggat för redan i förra rapporten. Dagens bolagsvärdering ger en i sammanhanget stark ”valuta” och torde begränsa risken för stora utspädningseffekter vid en emission.

 

Aktien har dubblats i år och handlas över vårt riskjusterade motiverade värde och med detta och finansieringsbehovet i beaktande är potentialen på kort sikt troligen begränsad. Vi sänker därför bedömd kurspotential ett snäpp och följaktligen vår rekommendation till Neutral. På längre sikt är potentialen dock betydande, i synnerhet om behandlingar för bredare indikationer än preeklampsi kan utvecklas och valideras. Det är inte förvånande att aktiemarknaden ”springer i förväg” eftersom den som kollektiv förmodligen ser risken i en kommande fas I som ganska låg. Vi vill dock se att fler milstolpar i det prekliniska och kliniska arbetet nås för att kunna höja bedömd sannolikhet till framgång ytterligare. 


Tidigare kommentarer