Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
det finns över 150 värdepapper listade på AktieTorget
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv. 2014 - 2015-02-19

Rapporten sammanfattar ett fjolår som bjöd på viktiga framsteg i valideringen av A1M i första hand som potentiell behandling av havandeskapsförgiftning. Höjdpunkten var förstås beviljandet av särläkemedelsstatus i Europa, men även patentbeviljanden i t ex USA och Japan och flera publicerade forskningsartikel är viktiga exempel.

 

I år går bolaget in i en viktig fas med förberedelser inför kliniska studier på människa som troligt fokus. Finansiellt fortsätter A1M Pharma ligga på en underliggande burn-rate på ca 4-5 MSEK per kvartal och det lär knappast minska framöver med tanke på stundande uppgifter. Med drygt 4 MSEK i kassan vid årsskiftet är ett finansieringsbehov nära förestående och det har bolaget flaggat för redan i förra rapporten. Dagens bolagsvärdering ger en i sammanhanget stark ”valuta” och torde begränsa risken för stora utspädningseffekter vid en emission.

 

Aktien har dubblats i år och handlas över vårt riskjusterade motiverade värde och med detta och finansieringsbehovet i beaktande är potentialen på kort sikt troligen begränsad. Vi sänker därför bedömd kurspotential ett snäpp och följaktligen vår rekommendation till Neutral. På längre sikt är potentialen dock betydande, i synnerhet om behandlingar för bredare indikationer än preeklampsi kan utvecklas och valideras. Det är inte förvånande att aktiemarknaden ”springer i förväg” eftersom den som kollektiv förmodligen ser risken i en kommande fas I som ganska låg. Vi vill dock se att fler milstolpar i det prekliniska och kliniska arbetet nås för att kunna höja bedömd sannolikhet till framgång ytterligare. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta A1M Pharma
NoteringAktietorget
Ticker / kodA1M
Antal aktier37,8 miljoner
VDTomas Eriksson
StyrelseordförandeGregory Batcheller
Största ägareBaulos Capital 30 %
Hemsidawww.a1m.se
http://www.handinhand.nu/