Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Det bästa årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1915 och uppgick till 81,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Ser stora möjligheter inom behandling av njurskador - 2014-12-22

A1M Pharma utvecklar som bekant en behandling mot havandeskapsförgiftning men de skyddande egenskaperna hos A1M-proteinet mot oxidativ stress i organ gör att fler användningsområden hägrar.  Särskilt njurskador är ett intressant terapiområde, något som bekräftas i en ny konsultrapport.

 

Eftersom det idag saknas godkända läkemedel specifikt mot akut njursvikt är potentialen svårbedömd. Som vi beskrivit i vår analys handlar det dock om miljontals patienter (vad gäller exempelvis njurskador orsakade av blodförgiftning) om man ser på indikationen ur ett brett perspektiv och det motsvarar i sin tur en mångmiljardmarknad räknat i dollar.  Bioteknikbolaget Thrasos Therapeutics uppskattar enbart USA-marknaden till 6300 MUSD. Hur stor del av denna marknad som kan tänkas bli adresserbar för A1M Pharma är osäkert eftersom vi ännu inte känner till vi ännu inte känner till vilken mån bolaget måste specificera sig i en klinisk studie.. Men även smalare terapiområden inom akut njursvikt är intressanta och t ex torde det finnas möjligheter till Orphan Drug Designation även här.

 

För närvarande ligger preeklampsi överst på prioritetslistan och begränsade resurser gör att utvecklingen inom njurområdet inte håller samma takt. Det är ett dilemma då det finns en potential att bygga betydande värden, kanske större än inom preeklampsi och i lösningen av detta dilemma ligger en viktig nyckel till en uppvärdering av bolaget. Det finns synergier i det kliniska arbetet där njurindikationen bör kunna dra nytta av fas-I-studien som görs för preeklampsi vilket minskar kapitalbehovet, samtidigt som a1m under tiden, för en i sammanhanget blygsam penning, skulle kunna bygga ett övertygande prekliniskt case för njursvikt via etablerade djurmodeller och sedan gå rakt in i fas-II.  Vi förväntar oss att höra mer om A1M Pharmas vidare planer för njurområdet under det kommande året.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta A1M Pharma
NoteringAktietorget
Ticker / kodA1M
Antal aktier37,8 miljoner
VDTomas Eriksson
StyrelseordförandeGregory Batcheller
Största ägareBaulos Capital 30 %
Hemsidawww.a1m.se
http://www.handinhand.nu/