Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Priset på en tulpanlök gick från 60 gulden till 10 cent inom loppet av ett par månader under tulpanlökskrisen på 1630-talet.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Forskningssamarbete med läkemedelsföretag - 2016-05-18

A1M Pharma meddelar att bolaget inlett ett forskningssamarbete med CSL Behring rörande möjliga kombinationsbehandlingar bestående av A1M och plasmaproteiner.  Det finns inget kommersiellt avtal ännu och vårt intryck är att det rör sig om grundforskning men CSL framstår som en stark och naturlig potentiell framtida partner vilket säkert kan sätta i gång fantasin på sina håll.

 

CSL Behring är en del av CSL Group som omsätter knappt 6000 MUSD och som har sitt huvudkontor i Australien och som är fokuserar på tillverkning av biologiska läkemedel och behandling av sällsynta sjukdomar.  Samarbetet inleddes efter kontakter mellan CSL och forskargruppen bakom A1M Pharma, men det finns nog ett ömsesidigt intresse av varandras arbete.  T ex har A1M Pharmas forskare visat att just ett plasmaprotein som CSL arbetar med verkar vara en tillförlitlig biomarkör för havandeskapsförgiftning.

 

Samarbetet verkar än så länge ganska löst utan vare sig intäkter eller kostnader utanför budget vilket gör det svårt att åsätta samarbetet någon större betydelse i detta tidiga skede. Det är dock lovande att A1M Pharma etablerar kontakt med en etablerad kommersiell aktör och CSL framstår på pappret som en väldigt naturlig potentiell framtida partner. Sedan tidigare samarbetar A1M Pharma också med Neurovive, dock har det varit ganska tyst kring detta och CSL är ett namn av högre dignitet.


Tidigare kommentarer