Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Sommaren 1992 gick George Soros kort GBP. Positionen var värd ca 10 miljarder USD. Traden slutade med att pundet kollapsade, Storbritannien fick lämna EMU och Soros tjänade ca 1 miljard USD.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 2 kv. 2015 - 2015-08-31

BrainCool har haft en tung period av investeringar i utveckling bakom sig vilket också märks i kassan. Styrelsen säger sig dock ha kontroll på situationen och lovar besked i frågan inom de närmsta veckorna. Smallcap misstänker att eventuellt lån kommer att villkoras av att det matchas av eget kapital. Utgifterna för utveckling kommer att bara betydligt lägre det kommande året men samtidigt kommer kostnaden för studier och regulatoriskt godkännande att öka. Smallcap är imponerade över hur långt och snabbt bolaget tagit sig med de trots allt begränsade resurser de haft, men det återstår fortfarande ett del arbete och med en arbetsstyrka på fem personer och världen som spelfält kan det vara bra att ha en välfylld kassa. Vi ser vidare positivt på att det upprätthålls ett högt tempo även om det innebär större kostnader

Smallcap kommer med stor spänning följa lanseringen av BrainCool system. Bolaget antyder att det nu rör sig om en kontrollerad lansering där systemet i första hand erbjuds key opinion leaders. Vi räknar inte med någon större försäljning i år även om det säkert inte är omöjligt att det går iväg ett antal system under fjärde kvartalet. Konkurrenter finns ju redan på marknaden och bästa marknadsföringen vore naturligtvis en jämförande studie där BrainCool kan visa på fördelarna med sitt system. En sådan kostar dock och det blir ett avvägande för bolaget att göra.

Smallcap räknar med att Cooral blir stjärnan i portföljen på grund av avsaknaden av konkurrens i kombination med den medicinska nyttan som behandlingen förväntas ge. Den studie som bolaget står i startgroparna för att starta förväntas ge svar på vilken potential som systemet på sikt kommer att ha.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/