Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Världsrekordet i trading har Dan Zanger som under en period av 18 månader tradade 10 000 USD till 18 MUSD, med start sommaren 1998. Zanger är specialist på aktiehandel.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


CE-certifierar The BrainCool System - 2015-08-18

BrainCool meddelar att bolagets system för terapeutisk kylning The BrainCool System nu är CE-märkt. CE-märkningen är en positiv milstolpe som dock var högst väntad mot bakgrund av tidigare beviljad EC-certifiering . I ett värderingshänseende bör nyheten sättas i perspektivet av att aktien har stigit med mer än 50 % sedan BrainCool just fick EC-certifikat i början av juli.

 

Vi tror att det är rimligt med ganska låga förväntningar på den inledande fasen av en lansering inom hjärtstopp, givet att inga kliniska studier på människa har gjorts ännu. Med kursuppgång och positiva nyheter i ryggen föreligger ett gott läge för välbehövlig kapitalanskaffning och vi förväntar vi oss att bolaget under hösten genomför en finansiering för att få nödvändiga resurser för att påbörja lansering av The BrainCool System samt kliniska studier för oral mukosit (OM) (där klartecken erhölls tidigare i sommar). Vi är i synnerhet förväntansfulla vad avser möjligheterna inom OM där BrainCool förefaller ha en unik produkt på gång. Cooral har utvecklats på mycket kort tid och ser ut att kunna få stor efterfrågan. Man ska dock ha klart för sig att det krävs studier på flera olika marknader och att löpande försäljning kommer att ta tid att etablera. Processerna runt godkännande kostar pengar och om Smallcap fick styra skulle det göras rejäla studier som validerar produkten ordentligt. Det finns en rad olika regimer som bör valideras och även om inte alla behöver testas på alla marknader så kommer det att kosta pengar. Smallcap gör en grov bedömning att bolaget kommer att behöva 50-60 MSEK det närmaste åren för att hålla tempot uppe på alla fronter. Förutom kostnaderna för Cooral ska BrainCool leverera system till EuroHyp, BrainCool System ska lanseras och genomgå studier för hjärtstopp, samtidigt som bolaget i sina pressreleaser antyder att ytterligare affärsområden kan vara av intresse. Med tanke på att antalet anställda uppgår till fem stycken verkar det som att det kan bli en del konsultkostnader. 

 

CE-certifieringen motiverar en lägre risk i synen på BrainCool. Det är lätt att ryckas med i bolagets höga tempo och stora möjligheter, men aktien handlas över vårt motiverade värde, enligt vår värderingsmodell baserad på riskjusterade diskonterade projektvärden. Även om den enbart är ett av flera verktyg i värderingslådan så tycker vi att det tillsammans med ett börsvärde på ca 350 MSEK manar till viss försiktighet tills fler pusselbitar, som exempelvis finansiering, faller på plats. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/