Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Månadsskifteseffekten är ett fenomen som dokumenterats i flera studier (åtminstone på S&P500) och som innebär att aktier återkommande förefaller ha bättre avkastning under den sista dagen och de fyra första dagarna i månaden jämfört med andra perioder.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Översyn inför CE-märkning färdig - 2015-07-06

Braincool uppger att genomgången för att få EC-certifiering är genomförd utan särskilda anmärkningar och att en CE-märkning för produkten BrainCool system därför kan väntas inom kort. Det innebär ett steg närmare marknadslansering, i första hand inom hjärtstillestånd. Utvecklingen har gått snabbt och detta har belönats med en stark kursutveckling. 

 

Frågan är vad som är rimligt att förvänta sig inför den inledande lanseringen. Den sker oväntat tidigt och det försvårar bedömningen. Vad gäller hjärtstopp specifikt har inte Braincool några egna kliniska studier att stå på vilket är en begränsning. Bolaget har dock tidigare kommunicerat att 20 system har beställts från Partnertech och det tyder på en kontrollerad lansering men ändå med ett gott självförtroende. Det finns anledning att misstänka att BrainCools lösning för att förhindra köldskakningar kommer att röna visst intresse. Vi kan inte dra oss till minnes att något bolag, stort eller litet på så kort tid lyckats erhålla EC-certifiering. TÛV SÛD, som genomfört granskningen, är EUs största notified body och de ingår också i FDAs 510 (k) third party review program vilket innebär att BrainCool redan kommit en bit på vägen i den regulatoriska processen för USA-marknaden. 

 

Den senaste emissionen i vintras var bland annat avsedd att ta produkter till CE-märkning och vi räknar med att Braincool när denna milstolpe är nådd kommer att söka finansiering för att ytterligare öka takten. Aktien har haft en mycket stark utveckling den senaste tiden och bolaget värderas i absoluta termer i linje med andra mindre svenska medtechbolag som Dignitana, Episurf och Medfield. Ett bra nyhetsflöde verkar ha gett en ketchupeffekt, inte helt ovanligt bland småbolag. Att bolagets ”valuta” har stärkts så påtagligt minskar risken för stor utspädning. 

 

Aktien handlas över vårt motiverade riskjusterade värde från vår senaste uppdatering men det finns samtidigt anledning att se över vissa antaganden då utvecklingen tycks gå snabbare än vad vi tidigare trodde. Kursuppgången, liksom i viss mån finaniseringsbehovet, begränsar dock troligen potentialen på kort sikt även om förväntningar inför lanseringen kan ge stöd, i synnerhet om Braincool kan presentera ett bra namn som europeisk distributör.  


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/