Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Är du intresserad av formationer inom den tekniska analysen så har Bulkowski i sin bok ”Encyclopedia of Chartpatterns” undersökt alla möjliga varianter.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Mycket på gång - 2015-05-19

 

Braincool håller ångan uppe och meddelar att de ansökt om varumärkesskydd för en såväl varunamnen Cooral (oral mukosit) BrainCools logga och namn samt varumärket Polarcap där skydd erhållits i EU och sökts i USA och Kina.

 

Bolaget meddelar också att studier inom kommer att startas för OM och att produkten är färdig att visas upp för presumtiva kunder.

 

I förra veckan lämnades en lägesrapport som beskrev framsteg inom en rad områden och att bolaget inom EuroHYP-projektet erhållit besked om full finansiering för en doktorand under fyra års tid. Detta innebär nu att bolaget har två doktorander knutna till sig och den forskning som bedrivs kommer sannplikt att resultera i publicerade studier som i förlängningen blir del av den kliniska evidensen runt BrainCools system.

 

Det gavs en del ledtrådar angående studiestart  I EuroHYP och serieproduktion och då det brukar vara ungefär sex månaders ledtid från order till leverans stämmer det väl överens med våra tidigare antaganden om produkter på plats i oktober. Stroke är en intressant indikation och den som bolaget ursprungligen byggdes runt men studien startar först i höst och dess slutförande beräknas till 2017vilket har fått OM att bli den indikation som vi misstänker att marknaden sätter störst tilltro till.

 

För de som följt bolaget nära har det varit uppenbart en längre tid att det är mycket på gång. CE-märkningen är på gång och från och med oktober kommer bolaget att kunna påbörja försäljning. Vi förväntar oss endast blygsamma volymer, men signalvärdet är desto större.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/