Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Priset på en tulpanlök gick från 60 gulden till 10 cent inom loppet av ett par månader under tulpanlökskrisen på 1630-talet.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Inleder serieproduktion - 2015-05-07

BrainCool meddelade igår att de tecknat avtal om serieproduktion med tillverkaren Partnertech. Det är överraskande att avtalet kommer innan CE-märke har erhållits men visar samtidigt på att bolaget känner sig säkra på att snart erhålla ett CE-märke. Bolagets första beställning lyder om 20 system och vi förväntar oss att 2-5 system omedelbart går in i EuroHYP-studien och att de andra systemen är avsedda för en försiktig produktlansering. Bolaget nämner i pressreleasen att leveranstid är efter sommaren och att de då kommer att lansera för hjärtstillestånd.

 

Braincool går in i en ny fas och visar att de faktiskt menar allvar när de säger att försäljning ska påbörjas redan i år. De ytkylsystem som finns på marknaden idag är relativt generiska och det har inte hänt mycket sedan de lanserades. Om BrainCool kan få gehör för sin patenterade teknologi för att förhindra skakningar som uppstår när kroppstemperaturen sjunker för mycket är det inte otroligt att produkten kan få ett snabbt genomslag. Vi tror fortfarande på en försiktig lansering utan större volymer vilket beställningen också pekar på men Smallcap menar att signalvärdet av att visa att man är på banan för stunden är större än det ekonomiska värdet.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/