Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
”How to make money in stocks” enligt flera källor är den mest sålda boken om placeringar genom tiderna.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 1 kv. - 2015-05-03

BrainCool presenterade under tisdagen rapporten för första kvartalet och den var som väntat utan dramatik. Bolaget har varit inne i en tung utvecklingsperiod med därtill hörande kostnader vilket också märks som en markant minskning av kassan. Smallcap förväntar sig att dessa kostnader kommer att vara lägre under resten av året. Med detta sagt är det också så att bolaget har produkter som de under året avser få godkända för tre indikationer och även om det rinner pengar ut ur kassan så har BrainCool kommit oerhört långt på de hittills investerade pengarna. Anledningen till att vi nu tror att kostnaderna kommer att minska är att samtliga produkter nu verkar vara inne i en process för CE-märkning vilket innebär att de är i allt väsentligt färdigutvecklade. CE-märkningen blir av allt att döma startskottet för någon form av kontrollerad lansering och naturligtvis en viktig katalysator framöver.

 

Vi förväntar oss att produkterna för stroke och hjärtstopp blir CE-märkta under sommaren och ser även goda chanser till relativt snabba godkännanden även på andra marknader eftersom tekniken knappast är ny eller kan anses farlig. Oral mukosit har en lite längre väg att vandra men det är en indikation som regelmässigt på sina ställen behandlas med is varför ett viss fördel torde finnas och kanske kan man också dra en parallell till att skalpkylningsprodukter numera inte behöver genomgå en PMA i USA. Behandling av Oral Mukosit är ett i stort sett ”unmet medical need” vilket också skulle kunna underlätta en process.

 

Efter samtal med Martin Waleij har vi fått bekräftat att utvecklingskostnaderna kommer att minska betydligt under de kommande kvartalen och Smallcap gör bedömningen att BrainCools val av initial lansering kommer att vara avgörande för framtida kapitalbehov. Det finns många vägar att gå och det är möjligt att det även inom hjärtstopp kan finnas distributörer som är villiga att betala för att få möjligheten att distribuera BrainCools produkter liksom KonicaMinolta gjorde för Dignicap.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/