Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Tidningen the Trader rankade 2005 världens genom tiderna bästa traders. Första platsen gick till Paul Tudor Jones. Trea på samma lista kom George Soros.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv. 2014 - 2015-01-27

BrainCools finansiella rapportering speglar den fas bolaget befinner sig i och hamnar i skuggan av projektutvecklingen i detta läge. Det första verksamhetsåret på egna ben har bland annat innehållit investeringar i utveckling av BrainCoolsystemet och IP-portföljen på drygt 5 MSEK. Resultatet tyngs av en för oss oväntad nedskrivning på 4,6 MSEK av delar av de tillgångar som överfördes från Dignitana i samband med avknoppningen. Det påverkar eget kapital men inte kassan och rör delar av Dignitanas teknologi som BrainCool inte har för avsikt att utnyttja. Vi ser det som en mindre ”skönhetsfläck i protokollet” som dock sannolikt inte har någon större betydelse eftersom det inte verkar handla om befintliga projekt .

 

Förra veckan genomfördes som bekant en riktad nyemission på 10 MSEK vilket kombinerat med ett ALMI-lån på 0,5 MSEK ger ammunition inför årets kommande satsningar. Bolaget upprepar att man förväntar sig CE-märkning under 2015 av BrainCoolsystemet för stroke och hjärtstillestånd. Även inom oral mukosit uppges CE-märkningsprocessen vara ”i full gång” och förberedelser för kliniska studier pågår.  En CE-märkning skulle kunna möjliggöra försäljning inom hjärtstopp redan i år, även om det sannolikt krävs kliniska studier i ryggen innan en större satsning kan göras trovärdig. Detta bör dock i fallet hjärtstopp röra sig om en mindre studie som endast behöver visa att systemet klarar av att kyla lika bra som andra system.

 

BrainCool har på kort tid utvecklat tre ben rörande indikationer med mycket stor potential och under det kommande året kan bolaget ta viktiga steg i valideringen av samtliga tre. Detta bör kunna leda till att bolaget uppmärksammas i högre grad och får en uppvärdering som bättre återspeglar den stora potentialen. Att aktiemarknaden håller sig avvaktande rörande lanseringar i ett medtechföretag är fullt naturligt men vi upplever att riskpremien i Braincool är allt för hög och vi förväntar oss att denna kommer ner och kursen går upp under de kommande månaderna.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/