Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Sommaren 1992 gick George Soros kort GBP. Positionen var värd ca 10 miljarder USD. Traden slutade med att pundet kollapsade, Storbritannien fick lämna EMU och Soros tjänade ca 1 miljard USD.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


CE-certifierar med lån från ALMI - 2014-12-10

BrainCool avser att inom kort CE-märka sitt semiportabla hjärnkylningssystem för såväl indikation stroke som indikation hjärtstillestånd. Processen finansieras med hjälp av lån från statliga ALMI. Vi anser att det är ett vettigt drag som möjliggör att tid till marknadsgodkännande och marknadsutrullning kan kortas, även om kliniska studier kommer att behövas innan en bred lansering kan göras.

 

BrainCool meddelar att ALMI beviljat bolaget ett innovationslån på 0,5 MSEK att användas i arbetet för att CE-märka hjärnkylningssystemet. Bolaget väljer att göra det BÅDE för stroke och hjärtstopp samtidigt och innan några ytterligare kliniska studier görs, inkluderat EuroHyp-studien (som ju avser stroke). Den senare försenas därmed något. Vi har en stark misstanke att syftet dels är att slå två flugor i en smäll, dels (och kanske framför allt) att tidigarelägga lansering med tydligt sikte på hjärtstillestånd. Hjärtstillestånd är ett kliniskt sett mindre område än stroke men i gengäld är terapeutisk kylning redan etablerad där. Här skönjs en möjlighet att genomföra en tidig och sannolikt kontrollerad lansering av ”The BrainCool System” parallellt med att kliniska studier för stroke inom EuroHyp rullar.

 

Vi bedömer att marknaderna för stroke och hjärtstillestånd i viss mån kommer att överlappa varandra och hjärtstillestånd kan skapa ett brohuvud även för bearbetning av strokemarknaden så småningom.

VD adresserar även frågan om finansiering i pressreleasen och ALMI-lånet utgör ett litet men positivt bidrag på kort sikt. Bolaget undersöker möjligheterna till låne- och partnerfinansiering. Den waleijska förslagheten på den punkten kan minska nyemissionsbehovet även om en emission under första halvan av 2015 fortfarande är det mest sannolika alternativet enligt Smallcap.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/