Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Den mest kända kalendereffekten är januarieffekten som i korthet innebär att avkastningen på aktiemarknaden i januarimånad är riskjusterat högre än andra månader.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 3 kv. - 2014-10-23

Braincool avlägger rapport för tredje kvartalet och den finansiella delen är helt utan överraskningar. Bolaget backar ca 2,6 MSEK och har en kassa på ca 5,2 MSEK. De kortfristiga skulderna ligger netto på ca 1,4 MSEK och på något sätt kommer bolaget att behöva få in pengar i kassan det närmaste halvåret. Waleij har tidigare visat sig kreativ när det gäller att få in pengar så det behöver inte nödvändigtvis bli en företrädesemission. Nästa år ska produkter för serieproduktion tas fram och studier ska genomföras. Visibiliteten för hur stora kostnaderna för dessa aktiviteter samt vem de kommer att belasta är inte särskilt god i nuläget men vi kan vara säkra på att det kommer att kosta.

 

Att lansera system för tre indikationer redan nästan år som bolaget nämner i rapporten tyder på att ledningen har aggressiva målsättningar.  Dock tror vi inte det är realistiskt utan det handlar nog om att ha möjligheten när produkterna är CE-märkta. Självklart finns möjligheten att de säljer något enstaka exemplar för stroke men Smallcap räknar inte med att strokemarknaden kommer att ta fart förrän EuroHYP-studien är färdig. Inom hjärtstopp och OM finns dock chansen att komma igång med mindre volymer redan nästa år. Det är inte gratis att växa och våra tidigare antaganden om 15-20 MSEK i kapitalbehov innehåller inga överdrivna buffertar. Det är också två olika marknader som ska bearbetas vilket fördyrar lanseringsarbetet men där verkar det som om Braincool lutar åt att “sluta partnerskap med ledande aktörer” inom indikation hjärtstopp. Tempot har hittills varit högt i bolaget och det finns ingen anledning att tro att det kommer att avta under det kommande året.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/