Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Världsrekordet i trading har Dan Zanger som under en period av 18 månader tradade 10 000 USD till 18 MUSD, med start sommaren 1998. Zanger är specialist på aktiehandel.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Nytt affärsområde - 2014-06-25

Braincool meddelar att de lämnar in patentansökan rörande en applikation för området oral mukosit. Oral mukosit drabbar patienter som behandlas för cancer med antingen cellgift eller strålning. De uppgifter som Smallcap lyckats hitta tyder på att det är en väldigt vanlig biverkning som drabbar upp till 51 % av de som behandlas för solida tumörer med cytostatika. Oral mukosit är ett inflammatoriskt tillstånd i munhålans slemhinna som kan vara så smärtsamt att behandling med planerad dos måste upphöra. Vidare kan det leda till svårigheter att äta vilket i sin tur leder till minskad vikt och ett försvagat allmäntillstånd. Enligt pressreleasen som BrainCool skickar ut drabbas 400 000 amerikaner årligen av oral mukosit och rimligtvis har typ av cytostatika betydelse för i vilken utsträckning patienter drabbas men med siffrorna från ovan skulle det innebära att den behandlingsbara marknaden består av 800 000 patienter bara i USA och därmed rimligtvis över två miljoner i hela världen.

 

BrainCool tycks redan ha utvecklat ett system för kylning av munhålan. Något som tyder på att utvecklingen pågått ett tag och enligt pressreleasen rör det sig om en engångsprodukt som kopplas till den mindre, portabla, kylenheten som presenterades igår. Principen för kylning av mun är redan bevisad genom att man låtit patienter stoppa isbitar i munnen med gott resultat. Dock lär det finnas en del problem med såväl hygien som administration av is. BrainCool kommer redan i höst starta studier och räknar med att kunna presentera resultat redan under nästa år.

 

Vi måste prata med Martin Waleij innan vi kan sätta ett värde på detta område men vid en första anblick verkar det kunna vara ett område som är RIKTIGT stort. Reimbursements finns på plats för området och betalningsviljan torde vara betydligt större än för t ex håravfall. Att det finns en engångsprodukt inblandad gör naturligtvis det hela än mer aptitligt. Med 2 miljoner patienter inblandade och runt åtta behandlingar per patient är inte frågan om det är en miljardmarknad utan kanske i vilken valuta det är en miljardmarknad.

 

BrainCools arv från Dignitana kommer väl till pass inom detta affärsområde. Det finns redan etablerade kontakter med två multinationella företag som sätter quality of life högt på agendan. Den finns vana att hantera regulatoriska ärenden inom onkologi och bolaget har gott om kontakter i den akademiska världen. Den initiala reaktionen är naturligtvis positiv från vårt håll.

Vi behöver prata med bolaget och göra mer research innan vi vågar sätta ett värde på detta men att vår nygjorda analys behöver uppdateras råder det ingen tvekan om. Vi söker Martin Waleij och hoppas kunna återkomma så fort som möjligt med klargöranden


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta BrainCool
Notering
Ticker / kodBRAIN
Antal aktier19,4 milj
VDMartin Waleij
StyrelseordförandeHans Henriksson
Största ägare
http://www.handinhand.nu/