Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Månadsskifteseffekten är ett fenomen som dokumenterats i flera studier (åtminstone på S&P500) och som innebär att aktier återkommande förefaller ha bättre avkastning under den sista dagen och de fyra första dagarna i månaden jämfört med andra perioder.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Order och slutförd emission - 2014-11-06

Vivoline meddelar att de har sålt ett lungevalueringssystem med tillhörande engångsprodukter till ett Universitetssjukhus i Tyskland. Systemet som säljs är av den tidigare generationen LS1 eftersom den nya generationen LS2 ännu inte är CE-märkt. Ordervärdet ligger på ca 1,5 MSEK, vilket ger ett välkommet tillskott till försäljningen för året.

 

Vi har varit lite bekymrade över torkan på orderfronten hittills i år och i synnerhet Europa har varit trögare än vad vi hoppats. I det perspektivet är dagens besked om ett inträde på en ny betydande europeisk marknad glädjande.  Förhoppningsvis är det ett tecken på att mer kommer inom kort då det krävs ytterligare några systemordrar för att komma upp i vår prognos.

Häromveckan meddelade den amerikanska konkurrenten Transmedics att kirurger i Australien med hjälp av deras utrustning transplanterat ett hjärta från en hjärtdöd patient, dvs. ett hjärta som slutat slå. Det är spektakulära nyheter för patienter som står i kö för att få ett nytt hjärta då tillgången på transplanteringsdugliga hjärtan potentiellt ökar. Vivolines satsning på hjärta ligger ännu några år från lansering och det finns alltså åtminstone en konkurrent som ligger långt framme. Vi uppfattar dock Transmedics lösning som mer komplicerad än den Vivoline utvecklat, t ex använder Transmedics donatorblod i sin maskin.

 

Tidigare i veckan meddelade Vivoline att företrädesemissionen på 27,4 MSEK slutförts. Garanter tar 27 procent av emissionen, dvs. huvuddelen av den andel som inte redan omfattades av teckningsåtaganden och intresset för emissionen från mindre aktieägare har alltså varit rätt svalt. Större delen av garantikonsortiet utgjordes dock av redan befintliga större ägare, däribland LMK.


Vi ser aktien som attraktivt värderad och med emissionen slutförd är en viktig pusselbit på plats. Vi tror att det finns en bra chans att aktien snabbt kan börja röra sig uppåt, i likhet med ett vanligt mönster för nyligen kapitaliserade utvecklingsbolag, om dagens nyhet kan följas upp av fler besked som skänker trovärdighet åt tillväxtutsikterna.


Tidigare kommentarer