Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt rådande finansteoretiska paradigm är börsen informationseffektiv. Det innebär bl a att det inte är möjligt att generera riskjusterad avkastning m h a teknisk eller fundamental analys.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


NHS avslutar studie - 2014-07-21

Den multicenterstudie som Vivoline varit inblandade i i Storbritannien läggs ner i förtid. Som vi tidigare nämnt har NHS finansierat en multicenterstudie som bedrivits på samtliga fem transplantationscenter i UK. Nu läggs studien ner på grund av ekonomiska skäl. Inklusionstakten har varit för långsam och kostnaderna har dragit över den ursprungliga planen. Studien kommer att slutföras med de patienter som inkluderat i studien hittills och resultaten kommer att publiceras.

 

Det är svårt att sia om effekterna för Vivoline men i det korta perspektivet spelar det ingen större roll annat än något lägre kostnader. Kanske är det till och med så att det är bättre att få en studie publicerad med något färre patienter än att vänta i flera år på en större studie? Det råder dock inga tvivel om att en publicerad studie med många patienter hade varit bra för framtida marknadsföring. Vi vet inte hur många patienter som hittills inkluderats men Vivoline hyser vissa förhoppningar om att nedläggningen av studien ska kunna leda till att deras försäljning ökar då det som det antyds i pressreleasen varit väldigt snäva villkor för inklusion i studien.

 

Smallcap anser inte att den avbrutna studien bör påverka Vivolines värdering. Det har varit tyst runt bolaget en längre tid men det finns en del indicier på att det kommer att börja hända saker under andra delen av året.

 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Vivoline Medical
NoteringAktieTorget
Ticker / kodVIVO
Antal aktier22,87 milj
VDPeter Sebelius
StyrelseordförandeChristian W. Jansson
Största ägareIgelösa Life Science 20 %
http://www.handinhand.nu/