Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Priset på en tulpanlök gick från 60 gulden till 10 cent inom loppet av ett par månader under tulpanlökskrisen på 1630-talet.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Stärker kassan - 2014-02-05

Vivoline meddelar att det nyligen avslutat teckningsoptionsprogrammet TO1 tillför bolaget 7,4 MSEK före emissionskostnader. Knappt 90 % av utestående teckningsoptioner utnyttjades därmed.

Det är ett positivt besked att teckningsgraden blev så pass hög och att gamla och tillträdande aktieägare på detta sätt har visat sitt förtroende för bolaget. Kassatillskottet undanröjer rimligen kortsiktig osäkerhet kring finansiering och möjliggör ökade marknadssatsningar. Två viktiga fokusområden är lansering av förvaringslösningen Vivodex och att driva processen för ett marknadsgodkännande för LS1 på den amerikanska marknaden. På lång sikt ser vi att LS 1 har den större tillväxtpotentialen, Vivodex skulle dock med en förhållandevis kort startsträcka kunna bidra med intressanta intäkter och kassaflöden till Vivoline. Xvivo omsätter med den identiska produkten Perfadex (ej patentskyddad) omkring 50 MSEK per år.

 

Med denna kapitalinjektion kan Vivoline ta ytterligare viktiga steg för att bli ett ledande produktbolag inom transplantationsteknik. Forskningsmässigt är man redan där. Finansieringsbeskedet bör allt annat lika minska den bedömda risken och höja värderingen på bolaget, inte minst talar reaktionen på lyckade genomförda finansieringar i andra mindre bolag i hälsovårdssektorn den senaste tiden för det…. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Vivoline Medical
NoteringAktieTorget
Ticker / kodVIVO
Antal aktier22,87 milj
VDPeter Sebelius
StyrelseordförandeChristian W. Jansson
Största ägareIgelösa Life Science 20 %
http://www.handinhand.nu/