Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt rådande finansteoretiska paradigm är börsen informationseffektiv. Det innebär bl a att det inte är möjligt att generera riskjusterad avkastning m h a teknisk eller fundamental analys.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Ansöker om patent för hjärtsystem - 2014-01-10

Vivoline meddelar att man lämnat in en patentansökan för uppfinningar som rör transport av hjärta. Som bekant utvecklar bolaget tillsammans med professor Stig Steen och Igelösa Life Science ett system kallat HS 1 för cirkulation, preservation och transport av hjärta med minimal tid utan syretillförsel efter donation och innan transplantation. Den nu aviserade ansökan kompletterar således den tidigare patentportföljen inom hjärtområdet med avseende på transport.

 

Vivoline uppger att kliniska tester ska påbörjas avseende hjärttransplantation under 2014. Det är ett positivt besked att utvecklingen inom hjärtområdet fortskrider och ger stöd åt synen att Vivoline har en stark pipeline vad gäller projekt utöver LS 1 systemet för EVLP-behandlingar (lungtransplantationer). Med dagens standardmetoder kan hjärtan förvaras statiskt nedkylda i ca 4 timmar innan transplantation och Vivoline siktar på att kunna förlänga tiden avsevärt till upp till 24 timmar. Det skulle i så fall förenkla logistiken kring en hjärttransplantation betydligt och möjliggöra en bättre matchning mellan donatorer och mottagare samt göra fler organ tillgängliga för transplantion. Forskare i Storbritannien har gjort bedömningen att maskinperfusion (som HS 1-metoden är ett exempel på) skulle kunna möjliggöra en tre- till fyrdubbling av antalet hjärttransplantationer. Detta tyder på att potentialen för maskinperfusion inom hjärtområdet är minst lika stor eller större än för lungtransplantation. 


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Vivoline Medical
NoteringAktieTorget
Ticker / kodVIVO
Antal aktier22,87 milj
VDPeter Sebelius
StyrelseordförandeChristian W. Jansson
Största ägareIgelösa Life Science 20 %
http://www.handinhand.nu/