Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Om S&P500 stänger på plus för januari månad så indikerar det en positiv utveckling för helåret, och vice versa. Barometern har visat sig stämma i ca 90% av fallen sedan 1950. Ett notabelt undantag var 2009.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Börsdebutant med höggradig potential - 2012-02-10

Nordic Iron Ore listas på NasdaqOMX First North den 16 februari och går in i ytterligare en intensiv fas med målet att återöppna gruvorna Blötberget och Håksberg i området kring Ludvika, för att år 2015 producera minst 2,2 miljoner ton järnmalmskoncentrat med höga halter. Mineraltillgångar kända sedan tidigare brytning begränsar risken och en existerande järnväg ger goda logistikförutsättningar. Nya borrprogram ska undersöka fyndigheterna mot djupet och även den del av en indikerad malmkropp som löper mellan Blötberget och Håksberg, dvs. mestadels under sjön Väsman. Där har magnetiska mätningar visat på en mycket stor potential.


Smallcap anser att nuvarande kapitalanskaffning görs till en attraktiv nivå, särskilt med beaktande av potentialen i Väsman. I samband med listningen görs nyemission på 140 MSEK för att finansiera prospektering, studier och ansökningar att utveckla bolagets järnmalmsfyndigheter i Ludvikatrakten. Emissionen genomförs till en kurs i ett intervall på 23 till 29 SEK per aktie vilket ger en värdering på 179 till 225 MSEK före pengarna, eller 319 till 365 MSEK efter pengarna. Vår riskjusterade värdering uppgår till 42 SEK per aktie med stor uppsida vid positiva utfall i prospektering och tillståndsprocess.


Tidigare analyser

Dela med dig
Fakta Nordic Iron Ore
NoteringOMX Nasdaq First North
Ticker / kod
Antal aktier13,6 miljoner
VDChrister Lindqvist
StyrelseordförandeUlf Adelsohn
Största ägareBengtssons Tidnings AB
http://www.handinhand.nu/