Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt CAPM är det bara en tillgångs risk, mätt som beta, som påverkar dess förväntade avkastning
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 1 kv. 2012 - 2012-05-04

I väntan på godkännande för kliniska studier avlämnar Episurf en rapport för 1 kv. utan dramatiska inslag. Under perioden har bolaget arbetat med förberedelse för kliniska studier och färdigutvecklat orderhanteringssystemet µiFidelity. Man har också genomfört vissa marknadsaktiviteter för att stärka nätverket inom ortopedin i syfte att förbereda inför lansering av Episealer Knee. Nyligen beviljade även det europeiska patentverket Episurfs patentansökan för sitt knäimplantat. Detta är en viktig milstolpe då en stark IP-portfölj är en viktig komponent för en lyckad lansering. Kassan uppgick efter perioden utgång till 36 MSEK vilket ska räcka över kliniska studier och fram till CE-märkning.


Nästa viktiga möjliga ”trigger” är ett förväntat besked om godkännande och start av kliniska studier. Tidigare bedömdes den kliniska studien kunna starta redan under slutet av 1 kv., men prövningen av ansökan har tagit lite längre tid än väntat vilket sannolikt beror på att Episurf lämnat vissa kompletteringar. Förseningen är dock knappast allvarlig och som bekant har Etiska Prövningsnämnden redan gett sitt klartecken. Troligen kommer även Läkemedelsverkets godkännande inom kort.

Intresset för aktien har ökat på senare tid som följd av positiva besked gällande patent och ansökan om kliniska prövningar och vi ser förutsättningar att detta momentum kan fortsätta, med ett troligt godkännande från Läkemedelsverket som stöd.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Episurf
NoteringFirst North
Ticker / kodEPIS B
Antal aktier6,4 miljoner
VDNina Bake
StyrelseordförandeSaeid Esmaeilzadeh
Största ägareSerendipity Innovations AB
http://www.handinhand.nu/