Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Den sämsta årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1931 och uppgick till -52,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Erhåller patent för knäimplantat - 2012-04-27

Episurf meddelar att bolaget erhållit godkännande från europeiska patentmyndigheten EPO för patent avseende ett knäimplantat för lagning av begränsade broskskador på ledytor. Teknologin omfattar ett implantat bestående av flera lager, mest noterbart ett bioaktivt material som växer ihop med kringliggande vävnad och en biokompatibel slittålig metallegering.


Beskedet var inte oväntat men är den första av Episurfs patentansökningar som beviljas och är därför en viktig milstolpe. Bolaget har lämnat in ett ”batteri” av ett 15-tal patentansökningar avseende implantat, instrument och system för tillverkning av dessa och fler godkännanden väntas inom kort.


Det är givetvis viktigt att bolaget har en stark IP-portfölj och godkända patent på plats till produktlanseringen (vilken förväntas ske 2014 efter genomförda kliniska studier och CE-märkning) och dagens besked är ett positivt steg som stärker Episurfs position. Om studier och lansering går enligt plan är ett uppköp inte osannolikt på sikt och en stark IP-portfölj förbättrar dessa möjligheter.  


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Episurf
NoteringFirst North
Ticker / kodEPIS B
Antal aktier6,4 miljoner
VDNina Bake
StyrelseordförandeSaeid Esmaeilzadeh
Största ägareSerendipity Innovations AB
http://www.handinhand.nu/