Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt rådande finansteoretiska paradigm är börsen informationseffektiv. Det innebär bl a att det inte är möjligt att generera riskjusterad avkastning m h a teknisk eller fundamental analys.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Godkännande från Etiska Prövningsnämnden - 2012-03-28

Episurf erhåller godkännande från etiska prövningsnämnden för kliniska studier för Episealer Knee. Detta är ett viktigt steg i godkännandeprocessen, och nu återstår grönt ljus från Läkemedelsverket för att få starta kliniska prövningar på människa, vilket blir startskottet för nästa betydelsefulla fas i bolaget utveckling.


Under förutsättning att rekrytering till prövningarna går bra bör plantering av implantat kunna starta strax efter att ett väntat godkännande från Läkemedelsverket erhålls inom kort. Studierna bör ta omkring ett år och därmed kunna avslutas under andra halvåret 2013 om allt går enligt plan.


Temperaturen stiger i bolaget och det skulle förvåna om inte detta så småningom resulterar i ett ökat intresse för aktien efter en lång konsolideringsperiod. Mycket talar enligt Smallcap för att bolaget är inne på ett spännande spår när det gäller behandling av tidiga broskskador och förebyggande av artros, och de prekliniska resultaten är som sagt lovande. Det finns givetvis inga garantier för att Epsiurf når hela vägen fram och lyckas kommersialisera sitt implantat, men risken är klart lägre än för exempelvis bioteknik.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Episurf
NoteringFirst North
Ticker / kodEPIS B
Antal aktier6,4 miljoner
VDNina Bake
StyrelseordförandeSaeid Esmaeilzadeh
Största ägareSerendipity Innovations AB
http://www.handinhand.nu/