Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Börsen har sedan 1900 avkastat i genomsnitt 11 % nominellt per år, men väldigt få år är avkastningen runt 11 % - spridningen i utfallen är m a o stor.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 3 kv. 2010 - 2010-10-21

Vi tycker att Know ITs rapport för 3 kv. gav oss i princip de besked vi hade hoppats på. Mest glädjande var att marginalen förbättrades såväl jämfört med föregående kvartal som på årsbasis. Förvärven av Endero och Reaktor är en tydligt bidragande orsak och Finland uppges ha fått ordentlig snurr på verksamheten. Med tanke på balansräkningen är det viktigt för trovärdigheten att Know ITs förvärv är framgångsrika och dagens rapport är ett positivt besked i detta avseende.


Smolket i bägaren är ”den gamla” verksamheten i Sverige där marginalen sackar. Öresundsregionen är ett fortsatt problem till följd av omstruktureringarna inom telekomindustrin men knappast hela förklaringen.  Bolaget har haft en relativt hög rekryteringstakt vilket kan ha bidragit till en temporärt förlängd startsträcka i konjunkturåterhämtningen. Ledningen verkar dock se ljust på framtiden och anger även att priserna är på väg upp om än i långsam takt.


Sammantaget ger rapporten oss stöd för våra prognoser, och förutsättningarna för en bra resultatutveckling den närmaste sexmånadersperioden anser vi är goda med positiv påverkan från konjunktur och kalendereffekter.  


Tidigare kommentarer