Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Världsrekordet i trading har Dan Zanger som under en period av 18 månader tradade 10 000 USD till 18 MUSD, med start sommaren 1998. Zanger är specialist på aktiehandel.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 2 kv 2010 - 2010-07-23

Vår kommentar på Know ITs rapport är kraftigt försenad pga sjukdom i Smallcapredaktionen. Intrycket är dock att rapporten var en besvikelse relativt våra förväntningar och inte heller levde till den höga standard som bolaget har vant oss vid de senaste åren. Tillväxten var lägre än vi räknat med och kostnaderna ökar i lite snabbare takt än förväntat vilket sammantaget medför att marginalen har försämrats, vilket märks mest i den svenska verksamheten. Även om efterfrågan på IT-tjänster förbättrats generellt så har omstruktureringar i nordisk telekomindustri haft en negativ påverkan på IT-konsultbranschen, så också för Know IT, och trots koncernens begränsade exponering mot telekomtillverkare har effekten kanske varit större än vi vad vi tidigare trott. Med detta sagt så bedömer ledningen ändå utsikterna som ljusa och hyser förhoppning om en förbättring, även i problemregionerna, vilket även sektorkollegor som t ex Sigma och Cybercom tycks hålla med om. 


Med hänsyn till en attraktiv värdering (PE omkring 9 efter våra nedjusterade prognoser), kursfallet efter rapporten och tecken på en successivt förbättrad efterfrågan anser vi att det trots allt finns anledning för oss att stå kvar i det optimistiska lägret vad gäller Know IT. Osäkerheten kring marginalutvecklingen har dock ökat och det finns en risk för ett avvaktande intresse för aktien fram till nästa rapporttillfälle.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Know It
NoteringSmall Cap
Ticker / kodKNOW
Antal aktier17,1 miljoner
VDPer Wallentin
StyrelseordförandeMats Olsson
Största ägareVirala/Atine
http://www.handinhand.nu/