Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
att det inte finns något påvisbart samband mellan börsens aggregerade p/e-tal och avkastning framöver?
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 1 kv 2010 - 2010-04-25

Att de normalt försiktiga generalerna i Know ITs ledning valde att höja utsikterna ett snäpp i samband med delårsrapporten i torsdags var ett efterlängtat besked som inger förtroende. Bolaget ser något ökad efterfrågan och en större investeringsvilja hos bolagets kunder, jämfört med att tidigare ha sett en svårbedömd marknadsutveckling. Ett annat styrketecken var att bolaget växte mer (+15%) än vi förväntat under det första kvartalet. På förvärvsfronten offentliggjordes att Know IT fortsätter att satsa på andra nordiska marknader, nu senast genom förvärvet av norska Reaktor AS som stärker koncernens position främst inom bank och finans och som ur ett Know IT-perspektiv är ett medelstort tillskott à 100 medarbetare. Reaktors lönsamhet är mycket god och i skenet av detta framstår köpeskillingen som helt OK.


Mot bakgrund av tillväxtbeskeden kan vi svälja vår besvikelse över att marginalen försvagades något från 10,3% till 9,3%. Orsaken uppges enligt bolaget till viss del vara en prisnedgång, men sett till resultaträkningen ser det mer ut att vara en kostnadsfråga och vi gissar att den högre rekryteringstakten kan ha bidragit. Det verkar dock inte som att något förstärkt pristryck stundar även om det säkert kan dröja lite in i en konjunkturuppgång innan vi får synbara prisjusteringar uppåt. Sammantaget sänker vi våra förväntningar på marginalen, men detta kompenseras av bättre tillväxt.


Know IT förtjänar toppbetyg för det sätt som bolaget har hanterat lågkonjunkturen och att man nu visar offensivvilja när marknaden ser ut att börja bättras ser vi som positivt. Vi tror att aktien kommer få stöd från stigande förväntningar inför det säsongsmässigt och kalendermässigt starka andra kvartalet. Med risk för att bli tjatiga upprepar vi omdömet att  bolaget är underskattat av aktiemarknaden och prislappen på aktien med t ex ett PE-tal på under 10 är klart mer attraktiv än börsen i genomsnitt. Observera att utdelning à 2,25 kr avskiljdes den 23 april.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Know It
NoteringSmall Cap
Ticker / kodKNOW
Antal aktier17,1 miljoner
VDPer Wallentin
StyrelseordförandeMats Olsson
Största ägareVirala/Atine
http://www.handinhand.nu/