Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Priset på en tulpanlök gick från 60 gulden till 10 cent inom loppet av ett par månader under tulpanlökskrisen på 1630-talet.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Inför rapport 1 kv 2010 - 2010-04-21

Know IT rapporterar imorgon den 22 april. Det har varit relativt tyst från bolaget sedan bokslutskommunikén. Vi räknar dock med en fortsatt bra utveckling under första kvartalet och att resultatet förbättrats något jämfört med föregående år. Konsensusprognoser saknas så vitt vi vet men Smallcaps prognos är ett rörelseresultat på drygt 40 MSEK. Förvärvet av finska Endero bör ge ett visst positivt bidrag. Förutom resultatet lär marknadens fokus i hög grad ligga på utsikterna som nog upplevdes som återhållsamma senast. En positiv faktor i detta avseende är att det innevarande andra kvartalet innehåller klart fler debiterbara timmar jämfört med förra året.


Även om efterfrågan på IT-tjänster förefaller vara på väg
uppåt är prisutvecklingen inom konsultbranschen ett visst osäkerhetsmoment och rapporten kommer säkerligen nagelfaras efter tecken på prispress. Om Know IT liksom senast kan ge lugnande besked i denna fråga kan det ge en lättnadsreaktion, tecken på ökad prispress kommer i gengäld tolkas negativt. Ledningen uttalade i vintras ganska aggressiva tillväxtambitioner för 2010 och det blir därför intressant att se hur bolaget lyckats med rekryteringen. Aktien hängde inte riktigt med i marsuppgången på börsen och har även släpat efter sektorn i stort även om intresset verkar ha tilltagit den senaste tiden.  


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Know It
NoteringSmall Cap
Ticker / kodKNOW
Antal aktier17,1 miljoner
VDPer Wallentin
StyrelseordförandeMats Olsson
Största ägareVirala/Atine
http://www.handinhand.nu/