Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
DJ Industrials index aldrig haft negativ helårsutveckling under årtal som slutar med 5.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv 2009 - 2010-02-04

Know IT imponerar återigen med sin bokslutskommuniké som släpptes idag. Rapporten för fjärde kvartalet 2009 överträffade våra förväntningar såväl vad gäller omsättning som rörelseresultat. Faktum är att Know IT trots den rådande konjunkturosäkerheten under perioden presenterar det bästa rörelseresultatet någonsin och detta i ljuset av en svår jämförelse med den starka avslutningen av 2008. Vi noterar särskilt den höga marginalen i den norska verksamheten. Kassaflödet var också mycket starkt och ger ytterligare argument åt vår tes att koncernen mycket väl klarar av att hantera skuldsättning och goodwill. Överhuvudtaget har vi svårt att hitta svaga punkter i rapporten.


Även om ledningen är försiktig med att blåsa faran över vad gäller IT-tjänstemarknaden bedömer de att bolaget kommer att rekrytera och växa snabbare under 2010 jämfört med förra året.  Aktiemarknaden förefaller initialt vara något besviken över att utsikterna ”bara” upprepas men i samband med bolagets presentation framgick det att Know IT har en stark tro på sin egen växtkraft under innevarande år.  


Att den nominella utdelningen behålls när vi hade räknat med en höjning är en liten besvikelse men ska ses mot bakgrund av att antalet aktier ökat bl a i samband med Enderoförvärvet.  Sammantaget stärker rapporten oss i vår positiva syn på aktien.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Know It
NoteringSmall Cap
Ticker / kodKNOW
Antal aktier17,1 miljoner
VDPer Wallentin
StyrelseordförandeMats Olsson
Största ägareVirala/Atine
http://www.handinhand.nu/