Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt CAPM är det bara en tillgångs risk, mätt som beta, som påverkar dess förväntade avkastning
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport 4 kv 2010 - 2011-02-03

När Anders Nilsson lämnar över stafettpinnen efter sin sista delårsrapport kan han se tillbaka på en framgångsrik period som VD för Know IT. Bolaget har lotsats genom många gånger turbulenta tider och trots det genom stark tillväxt och framgångsrika förvärv etablerat sig som en aktör att räkna med på den nordiska IT-tjänstemarknaden. Marginalen har på vägen lyfts till toppskiktet bland de noterade IT-konsulterna. Starkt.


Ser man på det senaste årets och även senaste kvartalets utveckling är bilden dock lite tudelad. De nya enheterna i Norge och Finland verkar gå mycket bra. I Sverige däremot är visserligen efterfrågan god och tillväxten positiv men något oroande är att marginalen och resultatet viker. Rekryteringstakten har varit hög men ger än så länge snarare mer kostnader än någon positiv effekt på nedersta raden. I rättvisans namn är detta inget isolerat Know IT-problem och bolaget levererar som helhet ändå i linje med sina mål men spolar vi tillbaka bandet ett år måste vi erkänna att vi hade hoppats på mer.


Marknadsutsikterna bedöms dock som fortsatt klart positiva och t o m telekomindustrin uppges börja vakna till liv. Priserna sägs vara på väg uppåt och sammantaget råder det förhoppningsvis bot på växtvärken i den svenska verksamheten och ger bättre utväxling i resultatet under 2011. Det behövs sannolikt för att trigga aktien och värderingen på PE 11-12 till en tydligt högre nivå.   


Tidigare kommentarer