Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
den amerikanska aktiemarknaden sedan 1990 utvecklas bättre dagarna innan och under nymåne, än dagarna innan och under fullmåne. Skillnaden i avkastning är signifikant.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Rapport q3 - 2009-11-19

Gårdagens rapport från Ellen säger egentligen inget nytt annat än att pengarna rinner ut i något lägre takt än förra året. Trenden för året är uppåt, men för kvartalet är omsättningen sämre. Ellen har fortfarande så pass få kunder att enstaka ordrar fortfarande har stor betydelse. Breakeven ligger en bra bit i framtiden och förmodligen behöver omsättningen öka 4-5 gånger innan bolaget är där. Nuvarande tillväxttakt ligger strax över 30 % för de tre först kvartalen.

Som vanligt konstaterar vi att kassan börjar sina och att en nyemission är att vänta inom det närmsta halvåret. Vi hoppas att bolaget har lärt sig en läxa och ser till att plocka in pengar i tid för att inte behöva jag pengar i ett trist börsläge, om ett sådant skulle dyka upp. Pengabristen påverkar både aktiekursen och arbetsron i bolaget. Att ledningen ständigt måste hålla koll på kassan och planera nästa finansieringsrunda tar fokus från affärsverksamheten och att det lurar en nyemission runt hörnet är ingen trigger för aktieköp. Bristande resurser hämmar naturligtvis också försäljningen då marknadsföring inte kan göras i önskvärd utsträckning.

Bolaget försöker rida på de nyheter som faktiskt tangerar deras verksamhet och påpekar att de har en satsning på gång i Kina. Kina är ett stort land med stora möjligheter, men det är kostsamt att nå ut och en marknad som skiljer sig väldeliga från den europeiska. Frågan är om det, med dagens bristande resurser, verkligen lönar sig att försöka skjuta in sig på denna gigantiska marknad. Mer än ett bolag har slagit på stora trumman inför intåg i Kina men krupit därifrån med svansen mellan benen.

Vi ser ännu inget som talar för att tillväxten ska öka dramatiskt och inte heller att Ellens bakterier skulle vara bättre än andra för underlivshälsa. Om en studie som visade på att Ellens bakterier var överlägsna andras fanns, skulle caset ha en helt annan långsiktig trovärdighet. Ellen har funnits i snart 10 år och ännu finns ingen sådan studie, i alla fall ingen officiell, . I Smallcaps värld hade detta varit högsta prioritet, men nu kanske det är försent. Ingen i bolaget eller dess ägare vill väl ens ta risken att andra bakterier är bättre lämpade för att främja ett friskt underliv. Vi har sagt det förut och säger det igen. Fram tills den dagen en jämförande studie finns som visar på att Ellens bakterier är bättre än andra kommer vi att välja att se på bolaget som att de sitter på ett leveranssystem av flera. Ett leveranssystem som dessutom har begränsad användning till skillnad från de andra som kan nyttjas under hela menscykeln.


Tidigare kommentarer
Tuff konkurrens 2010-09-23
Rapport 1 kv 2010 2010-05-18
Rapport q4 2010-02-21
Rapport q3 2009-11-19
Rapport q2 2009-08-25
Rapport q4 2009-02-19
Nytt avtal 2009-02-04
Svar på Tal 2008-11-29

Dela med dig
Fakta Ellen
NoteringFirst North
Ticker / kodELN
Antal aktier35,8 milj
VDMonica Wallter
StyrelseordförandeChristian Forsman
Största ägareBanque Öhman S.A
http://www.handinhand.nu/