Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Månadsskifteseffekten är ett fenomen som dokumenterats i flera studier (åtminstone på S&P500) och som innebär att aktier återkommande förefaller ha bättre avkastning under den sista dagen och de fyra första dagarna i månaden jämfört med andra perioder.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Micro Systemation

Bättre försäljning än väntat - 2012-01-18

MSAB uppdaterar om försäljningsläget och bedömer att tillväxten för 2011 blir 4-5%. Tidigare prognos var att försäljningen för 2010 inte skulle kunna överträffas. Höjningen uppges bero på bättre än väntad försäljning i Asien och Tyskland.


Den omvända vinst/försäljningsvarningen kommer överraskande med tanke på att inga ordrar har kommunicerats under det gångna kvartalet. Jämförelseperioden 4 kv. 2010 lyftes ju som bekant av storordrar från USA, och den nu uppdaterade guidningen innebär visserligen fortfarande att försäljningen sjunkit från denna höga bas. Det normala säsongsmönstret, där fjärde kvartalet är det omsättningsmässigt starkaste, har emellertid visat sig stämma även 2011. Sammantaget tyder dagens besked på en vinst för 2011 i linje med föregående år enligt vår bedömning. Detta motsvarar en värdering på PE 13-14, något under historisk värdering. Klart minskad osäkerhet angående 4 kv. kan göra att aktien fortsätter stärkas den närmaste tiden.


Det är inte första gången som MSAB backar från en tidigare vinstvarning (se ”brasklappen” i föregående kommentar) och om detta beror på en föränderlig och svårbedömd marknad eller något annat är svårt att veta. Det gör det inte lättare att sia om 2012 års utveckling, och åtstramningar i offentliga budgetar världen över är fortfarande orosmoln men en större ingående licensbas är givetvis positivt för de repetitiva intäkterna (40-50 % av omsättningen).


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Micro Systemation
NoteringSmall Cap
Ticker / kodMSAB
Antal aktier17,7
VDJoel Bollö
StyrelseordförandeHenrik Tjernberg
Största ägareHenrik Tjernberg
http://www.handinhand.nu/