Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Det bästa årsavkastningen på DJ Industrials sedan år 1900 nåddes 1915 och uppgick till 81,7%.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Micro Systemation

Rapport 2 kv 2011 - 2011-08-21

MSAB uppvisar en stark tillväxt på 41 % under andra kvartalet. Omsättning och resultat föll visserligen jämfört med föregående kvartal pga periodisering av större ordrar. Detta var dock helt i linje med våra förväntningar, se föregående kommentar. Förutom tillväxten tycker vi att bruttomarginalen var ett positivt besked i rapporten (en indikation på att arbetet med att sänka inköpskostnaderna bär frukt) och resultatet var sammantaget något bättre än vad vi hade räknat med.


Att bolaget flaggar för mattad tillväxt under andra halvåret är helt i sin ordning med hänsyn till tuffa jämförelsesiffror pga storordrarna från USA som levererades under förra hösten.

Nya ordrar i USA bådar dock ändå gott inför resten av året och VD-kommentaren andas försiktig optimism trots att en del potentiella kunder håller hårdare i plånboken. USA och Asien uppväger (åtminstone hittills) mer än väl en flack utveckling i Europa. 


Aktien ser billig ut, enligt vår bedömning handlas aktien till ett PE-tal på ca 11. Det talar för en bra investeringsmöjlighet för den långsiktige investeraren som har ork att härda ut börsoron. Våra prognoser är dock beroende av att fler storordrar ramlar in något som givetvis kan slå fel (även om storordrar börjar bli ”business as usual”). En synbart låg värdering är heller ingen garanti för en bra kursutveckling i synnerhet inte om en längre tids börsnedgång lurar runt hörnet. Exempelvis påverkades MSABs rörelse relativt lite av den senaste konjunktursvackan men aktien fick ungefär samma tuffa behandling som andra småbolag under 2008. Risker finns vid en plötslig efterfrågeförsämring då fasta kostnaders andel av omsättningen har ökat i och med personalexpansionen men det faktum att bolaget fortsätter anställa signalerar att ledningen ser möjligheter snarare än hot.


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Micro Systemation
NoteringSmall Cap
Ticker / kodMSAB
Antal aktier17,7
VDJoel Bollö
StyrelseordförandeHenrik Tjernberg
Största ägareHenrik Tjernberg
http://www.handinhand.nu/