Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Börsen har sedan 1900 avkastat i genomsnitt 11 % nominellt per år, men väldigt få år är avkastningen runt 11 % - spridningen i utfallen är m a o stor.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Micro Systemation

Rapport 1 kv 2011 - 2011-04-20

Givet motvind från den starka kronan, frånvaro av annonserade ordrar under kvartalet och en större kostnadskostym fanns det hos oss och, att döma av kursutvecklingen den senaste tiden, antagligen även hos andra vissa farhågor inför dagens rapport.  


Dessbättre kom dessa på skam och såväl tillväxt som bruttomarginal överträffade våra förväntningar. Vi tror att aktien bör kunna få ny styrka efter dagens besked. Vi tycker att värderingen är tilltalande och ett PE på 12-13 är dessutom lågt i ett historiskt perspektiv.


De kraftiga resultatsvängningarna mellan kvartalen lär visserligen fortsätta och vi ser en viss risk att innevarande 2 kv blir något av ett mellankvartal. En viktig kursdrivare för MSAB-aktien är dock potentiella storordrar och säsongsmässigt träder vi in i en intressant period där t ex den federala upphandlingssäsongen på den allt viktigare USA-marknaden traditionellt sett kommer igång under kvartal 2-3. Sammanfattningsvis är MSAB-aktien väl värd att hålla ögonen på såväl ur timing- som värderingssynpunkt.  


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Micro Systemation
NoteringSmall Cap
Ticker / kodMSAB
Antal aktier17,7
VDJoel Bollö
StyrelseordförandeHenrik Tjernberg
Största ägareHenrik Tjernberg
http://www.handinhand.nu/