Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
”How to make money in stocks” enligt flera källor är den mest sålda boken om placeringar genom tiderna.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Micro Systemation

Rapport 4 kv 2010 - 2011-02-04

Micro Systemation visar på en imponerande tillväxt på 79 % i fjärde kvartalet, vilket var över vår förväntan. En del av avvikelsen beror troligen på en timingeffekt vad avser leveranserna av de exceptionellt stora USA-ordrarna, och att i gengäld den del som spiller över in i 2011 blir mindre än vi räknat med. Det förefaller dock som att även nyförsäljningen på övriga marknader varit bättre än åtminstone våra förväntningar.


Detta motverkades i viss mån av högre kostnader bl a relaterade till rekrytering och även negativa valutaeffekter och sammantaget var resultatet i linje med vår prognos. Givetvis kunde man hoppats på ännu lite bättre rörelsemarginal givet den höga omsättningen i kvartalet, men vi tycker ändå att det är ett styrkebesked att MSABs organisation mäktat med denna höga leveransnivå utan vad som verkar några synbara problem. Bruttomarginalen har under 2010 ”tyngts” av de stora Field Version-ordrarna till USA och detta förhållande bör i viss mån vända i år såtillvida att licensförnyelser med högre marginal får större vikt i försäljningen. 


En intressant nyhet var de produktlanseringar som aviserades i samband med bokslutspresentationen. Dessa utgjordes av såväl uppgraderingar på ”high-end-sidan” i form av XRY 5.4, med möjlighet till avläsning av tre enheter samtidigt, som en ny ”low-end”-produkt, XRY ”Solo” (namn ej helt fastslaget ännu). ”Solo” är ett försök att adressera ett delvis nytt segment, lokala polisenheter, med syfte att möjliggöra snabbare och enklare men mindre fullständiga (och enbart logiska) avläsningar. En risk finns kanske att ”Solo” i viss mån kan komma att kannibalisera på andra högre specificerade produkter som är mer värda i kronor räknat men målgruppen är en annan. Fördelen är givetvis en utökad möjlighet att öka volymerna sett till antalet XRY-användare. Sannolikt kommer även Solo att ha en bruttomarginal som är högre än snittet då den i princip ska bestå av mjukvara och kablar. Sammantaget ser vi positivt på lanseringen, bolaget vill i dagsläget inte specificera potentialen närmare men helt klart är det en krydda till våra tillväxtantaganden som tål att analyseras närmare framöver.Förväntningarna på bolaget har stigit i takt med kursen men så har även bolagets kapacitet att vinna såväl större som mindre affärer. Ett bra resultat 4 kv var väntat och möjligen behövs det en impuls av helt ny information för att få fart på aktiekursen. Som vi tidigare beskrivit tror vi emellertid att Micro Systemation har goda förutsättningar i detta avseende.  


Tidigare kommentarer

Dela med dig
Fakta Micro Systemation
NoteringSmall Cap
Ticker / kodMSAB
Antal aktier17,7
VDJoel Bollö
StyrelseordförandeHenrik Tjernberg
Största ägareHenrik Tjernberg
http://www.handinhand.nu/