Kom ihåg mig

Bli medlem

Glömt lösenord?

Sök bland nyheter och analysmaterial

Blogg
Expres2ion

Förklaring till vår syn på Expres2ion

Läs mer
Krönika
Solen, sinnet & börsen

En krönika från Randomwalk.se

Läs mer
Visste du att
Enligt rådande finansteoretiska paradigm är börsen informationseffektiv. Det innebär bl a att det inte är möjligt att generera riskjusterad avkastning m h a teknisk eller fundamental analys.
RSS

Få de senaste analyserna och kommentarerna som RSS


Entraction holding

Rapport 1 kv 2010 - 2010-05-09

Entractions rapport var som befarat svag, och tillväxtglöden har tydligt falnat. Omsättningstappet på 18 % var större än vi räknat med. Rörelsemarginalen var dock ok.


En tuffare marknad har slagit mot bolagets turnkeykunder inom poker som förefaller att tappa marknadsandelar till större aktörer. Att bolaget är fortfarande är starkt beroende av poker bidrar ytterligare till intrycket av att Entraction har en lite ogynnsam kund- och produktmix för tillfället. Den svaga tillväxten ser dock lite sämre ut än den är då bolaget den senaste tiden vuxit mer mot royaltykunder.  Med en svag tillväxt hos turnkeykunder och en ogynnsam valutasituation lär det dock dröja ett par kvartal innan vinsten vänder uppåt igen.


En direktavkastning på 10 % kan ge visst stöd åt kursen, liksom det faktum att en klart lägre vinst i år förefaller inbakad i kursen efter en nedgång på över 40 % sedan årsskiftet.


Aktien är inte särskilt dyr i dagsläget med ett PE-tal på knappt 7 räknat på förra årets vinst.  Men den svaga tillväxten och de kortsiktiga utsikterna avskräcker i viss mån och såväl vinst som omsättning lär bli lägre i år. Den främsta katalysatorn ligger i om bolaget lyckas knyta till sig nya namnkunniga kunder.  Även framsteg vad gäller utvecklingen på reglerade onlinemarknader t ex i Italien kan gynna.


Tidigare kommentarer